img_about   Feelin'Great - Imagocoach

> 20's <

> 30's <

> 40's <

> 50's <
Heidi Kahraman

Over Feelin'Great
Ik ben Hayriye (Heidi = mijn roepnaam sinds kleins af) Kahraman en welkom bij "Feelin'Great"!

De zoektocht naar mezelf begon rond mijn 30e. Ik wist me goed te kleden maar toch zat ik met een aantal vragen. Waarom flatteerde een bepaalde stijl mijn zus, maar had ik er een ongemakkelijk gevoel bij? Waarom vereiste een bepaalde outfit meer make-up en een andere niet? ... Ik kocht kleding die ik mooi vond en die aansloot bij de trends van dat moment, maar ik voelde me er daarom niet altijd even goed in.

Het was pas na mijn opleiding dat ik me er eindelijk van bewust werd dat ik het mezelf al die tijd best moeilijk had gemaakt. Ik hield te veel rekening met wat ik mooi vond, "in", vrouwelijk en trendy was; en minder met hoe ik me erbij voelde. Dit leidde tot een welbekend fenomeen: je staat voor je kleerkast, haalt er de ene na de andere outfit uit, past en trekt weer uit ... en besluit met een diepe zucht: "ik heb niets om aan te doen!" Tijdens mijn opleiding ben ik dus vooral mezelf tegengekomen en dat was een hele verademing! Het is opmerkelijk hoe snel je jezelf kan verliezen door je voortdurend aan te passen aan de maatschappij, je werkomgeving, het alledaagse leven ...

De interesse voor dit vak kwam ook nog uit een andere hoek waaien en zit blijkbaar al enkele generaties in mijn genen. Mijn overgrootmoeder was namelijk in haar tijd ook een soort van raadgeefster voor vrouwen en jonge meisjes. Zij adviseerde hen wat te dragen voor een feestje, hoe ze bepaalde kledingstukken zelf in elkaar konden flansen ... Ze had ook een uitstekend oog voor kleur en detail en zag meteen wie met welke kleur stond ...

Mijn ervaring en opleiding hebben me in de eerste plaats geleerd dat kleur- en stijladvies niet enkel draaien rond mode, mooi en "fashionable" willen zijn. Het komt er in de eerste plaats op neer jezelf te zijn, te blijven en te aanvaarden. Daarmee begint immers alles! Het is niet nodig om er voortdurend als een trendy versie van jezelf bij te lopen; zolang het maar een stijl is die simpelweg "jij" zegt. Het is evenmin van belang dat anderen deze stijl mooi vinden; wat telt is dat jij je er goed bij voelt.

Je kan een stijl ook altijd aanpassen aan een bepaalde gelegenheid/situatie en toch nog jezelf blijven. Jezelf blijven, leidt automatisch tot zelfzekerheid. En iemand die zelfvertrouwen uitstraalt, komt krachtiger over door het dragen van een eigen stijl dan deze van een ander. Wie zich goed voelt en dat ook uitstraalt naar de buitenwereld, wordt automatisch aantrekkelijk bevonden.

In het begin dacht ik "had ik dit maar eerder geweten of was ik maar eerder met de opleiding begonnen". Dan had ik het al die jaren veel gemakkelijker gehad, geen miskopen gedaan ..."

Maar eigenlijk ben ik nog steeds lerende ...

Zolang er verandering is, leer je namelijk bij. Je persoonlijkheid, je kijk op bepaalde zaken en het leven, je levensstijl, je uiterlijk ... ze zijn voortdurend in beweging. En stijl en kleuren evalueren mee! De stijl die me bijvoorbeeld tijdens mijn opleiding typeerde, is vandaag de mijne niet meer. Verandering is goed, zolang de basis behouden blijft en je jezelf kan zijn.

Ben jij dus iemand die graag wil weten wie ze werkelijk is en welke kleur of stijl het beste in jou naar boven haalt? Of ben je gewoon op zoek naar verandering?

Laat Feelin'Great je dan begeleiden tijdens de avontuurlijke zoektocht naar jezelf en laten we samen je innerlijke schoonheid vertalen naar je uiterlijk!